den internetter

Het is ondertussen al lang geleden, mensenheugenis is er niets tegen. We kwamen toe in de kantoren van de DuvalGuillaume in Antwerpen. De legendarische reclamemaker, Guillaume Van der Stighelen zag me binnenkomen, kon vermoedelijk niet meer op mijn naam komen. “Kijk, den internetter is er ook bij.”

Vanaf die dag was het duidelijk wat ik ben, de productontwikkelaar was internetter geworden. En dat had wel iets, want het internet was toen nog iets “mysterieus”. Want je kon toen niet leren voor internetter. Het internet werd toen gemaakt door verloren gelopen profielen. Onder andere, informatici die “agile” waren geboren, grafische vormgevers met een hoog nerd gehalte, of productontwikkelaars die even een virtueel probleem gingen oplossen.

Ondertussen is het internet een deel van het leven geworden, een multidisciplinaire samenwerking tussen specialisten. Als generalist probeer ik het overzicht te houden en de verschillende disciplines optimaal op elkaar af te stemmen. Als Simplicity architect, probeer ik het internet te laten werken voor ons.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag door een computer kan laten doen.

Wat doet een internetter